BinnensteBuiten: een verduurzaamde kleuterschool en geredde dieren uit de vleesindustrie

Jacobine en André zoeken een bijzonder huis waar ze de ruimte hebben om hun 5 kinderen te laten opgroeien. Dat vinden ze in een oude kleuterschool in Capelle aan den IJssel, die zeer tot hun verbeelding spreekt. Het stel koopt dit pand om het te verbouwen en volledig te verduurzamen. Er ontstaan prachtige familiekamers met een stoer, geleefd interieur. In de voormalige klaslokalen waar de scholieren ooit leerden lezen en schrijven, slapen nu hun kinderen. En in de oude gymzaal wordt nu gekookt, gegeten en de dag doorgenomen.

Chef-kok Ramon Brugman pakt uit met een hele, gevlinderde, kip. Daarbij maakt hij een knapperige Caesar salade en reibekuchen, oftewel Duitse aardappelkoekjes. 

In het Vlaamse Kaggevinne runnen dierenartsen Dimitri en Sofie een toevluchtsoord voor dieren die gered zijn uit de vleesindustrie, van verwaarlozing of in beslag genomen dieren en dieren die weggeven worden door baasjes die er toch niet goed voor konden zorgen. Het stel heeft hart voor alle dieren die bij ze gebracht worden. Zo zijn er de twee varkens Charlene en Charles, tachtig hanen met allemaal een naam, een zwart schaap met drie poten, rundertjes, nog meer varkens en geiten. Dimitri en Sofie werken hard om ze allemaal een lang en gelukkig leven te kunnen bieden.

BinnensteBuiten, zaterdag 8 februari om 18.45 uur op NPO 2.