BinnensteBuiten: een volledig verbouwd rietverboud huis, vegetarische pilaf en op safari in de Peel

In het Twentse Enschede wonen Manon, Jan en hun dochter Rosalie in een volledig verbouwd rietgedekt huis. Het huis staat midden in de woonwijk waardoor je niet verwacht dat ze een weids uitzicht hebben. De buitenmuren van het huis zijn blijven staan, maar van binnen is alles aangepakt. Manon had precies voor ogen wat ze wilde en daarom is haar grote wens om met de trap in de hal een statement te maken, ook uitgekomen.

Sharon maakt vandaag een heerlijk zoet-hartig gerecht: een vegetarische pilav. Met kikkererwten, perziken en cashewnoten. Een smaakbom die je snel op tafel hebt staan!

Boswachter Marieke is in de Peel. Water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje. De Pelen, op de grens van Limburg en Noord-Brabant is een nat en drassig veengebied dat qua kleur veel weg heeft van een Afrikaanse steppe. In dit indrukwekkende moerasgebied hebben de afgelopen jaren verschillende branden gewoed. En die zijn in dit soort natuurgebieden vaak lastig te bestrijden. Vanwege de drassige ontoegankelijke moerasbodem en het vuur dat ondergronds heel lang blijft smeulen in het brandbare veen. Maar de natuur is veerkrachtig en heeft zich nu twee jaar later al goed hersteld.

BinnensteBuiten, donderdag 19 maart om 18.45 uur op NPO 2.