BinnensteBuiten: Een voormalige kleuterschool, Drentse krentenwegge en een bloemen- en groentetuin

In Amsterdam- West woont Margit Seland sinds 2015 in een appartement in een voormalige kleuterschool, die helemaal op duurzame wijze is gerenoveerd. Zo heeft het pand naast een sedumdak, ook planten op het dak, die regen op kunnen vangen, zonnepanelen; en is er een gezamenlijke warmte-kou opslag.. In haar interieur heeft Margit veel hergebruikte spullen.  En omdat het een oude kleuterschool is geweest, vindt Margit het leuk om daar in haar interieur bij stil bij te staan. Zo is de oude brandkast van de kleuterschool nu een servieskastje!”

Chef-kok Ramon Brugman is van alle markten thuis. En hoewel hij zelf in Gelderland woont, deinst hij er niet voor terug om aan de slag te gaan met Drentse krentenwegge met daarbij zelfgemaakte appelstroop.

In Zoelen, midden in de Betuwe, wonen en werken Alice van de Pol en haar gezin. Ze zetten daarmee het werk voort dat Alice’s vader ooit begonnen is. Een paradijs creëren voor mens en dier met onder andere een prachtige bloemen- en groentetuin. Ook de moeder van Alice is nog dagelijks in de tuin te vinden en haalt haar hart op aan al het moois dat hier te zien is. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, donderdag 17 oktober om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.