BinnensteBuiten: Een vrijstaande woning uit 1980, Sabich met aubergine en landgoed de Oorsprong

Sinds 16 jaar wonen Thea en Paul in Geleen in een ruime, vrijstaande woning uit 1980, waar genoeg plek was voor hun samengestelde gezin. De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en diverse ruimtes hebben een nieuwe bestemming gekregen. Zo is de voormalige slaapkamer van Paul en Thea een mancave geworden waar Paul graag muziek speelt. En er is een ruime keuken gekomen op de plek waar de kinderen vroeger speelden. 

Vandaag gaat Ramon een Sabich maken met aubergine en technina. Het is een soort pitabroodje die enorm populair is in Tel Aviv. Ramon vult de sabich met aubergine en techina, dat is een saus met sesamzaad als basis. In het Midden- Oosten wordt het vaak gebruikt bovenop een falafel of als bijgerecht.

De Oorsprong is een relatief klein landgoed in Oosterbeek. Opvallend zijn de spectaculaire hoogteverschillen. In de bodem ligt regenwater opgeslagen die op allerlei plekken weer naar boven komt, waardoor er overal beekjes en stroompjes zijn. De laatste bewoners van het landgoed, de familie Frowijn, hebben hun sporen nagelaten. Boswachter Ben Oosting laat het allemaal zien.

BinnensteBuiten, dinsdag 19 november om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.