BinnensteBuiten: Eigen kerstboom zagen

In de week voor Kerst maken alle koks van BinnensteBuiten één gang voor het BinnensteBuiten Kerstdiner. Alle gangen zijn natuurlijk ook afzonderlijk te maken, maar vormen samen een mooi diner. Kies er dus van wat je lekker vindt of maak het allemaal! Sharon de Miranda bijt het spits af en maakt amuses. Ze maakt onder andere een slasoepje met garnalen, peer en gorgonzola gerold in ham en gevulde champignons.
In de Schoorlse duinen kan je in de week voor Kerst onder begeleiding van Staatsbosbeheer je eigen kerstboom zagen. Boswachter Laurens Bonekamp werkt hier en helpt met het zoeken en zagen van een uitverkoren boom. En die kap is hard nodig voor het in stand houden van de specifieke natuur in het gebied. De familie Korlaar haalt al jaren hun dennenboom rechtstreeks uit de natuur!

In een nieuwbouwwijk in Berkel en Rodenrijs wonen Frans en Marjan van Schie in een gelijkvloers appartement. Juist omdat de woning van buiten heel modern is, is het interieur verrassend te noemen. Marjan houdt namelijk van brocante en dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Snuisterijen, parapluutjes, stoffen doosjes, overal staan de meest bijzondere objecten die Marjan heeft geërfd, of op een brocantemarkt heeft gevonden. Maar de absolute eyecatchers zijn de vele paspoppen die door het hele huis staan en voorzien zijn van de mooiste kleding.

BinnensteBuiten, maandag 18 december om 18.50 uur op NPO 2.

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880