BinnensteBuiten: energiezuinig huis, Libanese tabouleh en gered uit de vleesindustrie

In het Veluwse Uddel aan de rand van het kroondomein staat het zelfontworpen en energiezuinige huis van Teun en Ammy. Het huis telt drie ruime slaapkamers, maar slapen doet het stel het liefst buiten op het balkon van ruim twee meter diep aan de oostkant van het huis. Hier vallen ze óók in de winter, als het tien graden vriest, in slaap met de geluiden uit het bos. Zoals ritselende konijnen, herten, bronstige reeën, nestelende zwaluwen en soms een overvliegende kerkuil. Uit het bedlampje schijnt groen licht, om het wild zo min mogelijk te verstoren.

Sharon maakt vandaag een mooi gerecht, waarbij diverse keukens samenkomen. De van origine Libanese tabouleh, een salade met quinoa en diverse kruiden, combineert ze met paneer: Indiase kaas. Een verrassend én vegetarisch gerecht!

In het Vlaamse Kaggevinne runnen dierenartsen Dimitri en Sofie een toevluchtsoord voor dieren die gered zijn uit de vleesindustrie, van verwaarlozing of in beslag genomen dieren en dieren die weggeven worden door baasjes die er toch niet goed voor konden zorgen. Het stel heeft hart voor alle dieren die bij ze gebracht worden. Zo zijn er de twee varkens Charlene en Charles, tachtig hanen met allemaal een naam, een zwart schaap met drie poten, rundertjes, nog meer varkens en geiten. Dimitri en Sofie werken hard om ze allemaal een lang en gelukkig leven te kunnen bieden.

BinnensteBuiten, dinsdag 7 januari om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.