BinnensteBuiten: Gegrilde tonijn, multicultureel interieur, de Walburgtuinen

Chef-kok Sharon Miranda maakt een snelle maaltijd: pizza op turks brood met gegrilde tonijn. Ze maakt er een rucola salade bij met dukkah, een kruidenmix.

In Den Haag woont Sanae samen met haar man Alec en hun dochtertje Lena Noor (1,5) in een nieuwbouw huurappartement. Sanae en Alex zijn namelijk allebei geen klussers, inrichten kunnen ze daarentegen goed! Ze zijn dol op reizen en dat zie je in hun interieur terug. Daarbij liggen de roots van Sanae in Marokko en die van Alec in Indonesië. In hun huis hebben ze geprobeerd ook die beide culturen een plekje te geven.

In Nuenen wonen Jacqueline en Hay langs de oevers van de meanderende Dommel. Hier ligt in hun achtertuin een paradijs van anderhalve hectare grootte, waar je nog op een ongecompliceerde manier kunt genieten. Deze tuinen van de Walburg werden in 1958 ontworpen door Hetty Cox (1921-2001) en zijn uitgegroeid tot een levend monument waarin tuincultuur en natuur naadloos samenvallen. Sinds het overlijden van Hetty Cox beheren Jacueline en Hay dagelijks met veel liefde deze bijzondere tuinen.

Binnenstebuiten, dinsdag 30 oktober om 18.45 uur op NPO 2.