BinnensteBuiten: Halloumi

Sinds een jaar woont Ron samen met Alexandra en haar dochters in een monumentale woning uit 1585 aan de haven van Dordrecht. Samenwonen was een kleine uitdaging, want wat inrichting betreft hebben Ron en Alexandra ieder een eigen smaak. Ron houdt van allerlei stijlen door elkaar heen, met een hoofdrol voor de jaren ’60, terwijl Alexandra echt van nieuwe, moderne spullen houdt. Maar het is ze gelukt een fijne sfeer in huis te creëren, met vanaf alle vier verdiepingen een fabelachtig uitzicht op de mooie haven.

Chef-kok Sharon de Miranda houdt ervan om bij mooi weer buiten te koken. Ze gebruikt vandaag de barbecue om halloumi (kaas) te grillen, maar dat niet alleen: ook avocado’s gaan op de grill! Verder maakt ze een salade van onder andere komkommer, radijs en rucola. En, uiteraard, een verfrissend water met een smaakje.

Deborah woont op een prachtige buitenplaats in het Zuid-Hollandse dorp Schipluiden. Ze had daar een bijenkas maar helaas redde haar bijenvolk het niet en ging dood. Op zoek naar de oorzaak raakt Deborah gegrepen door de noodzaak van bestuiving door bijen van allerlei voedingsgewassen. Aangezien het niet goed gaat met de bij komt ze in actie. Ze realiseert een plan om de snelwegbermen door heel Nederland in bloei te zetten, voor de bijen en andere insecten. En haar actie heeft succes!

BinnensteBuiten, zaterdag 15 september om 17.10 uur op NPO 2.