BinnensteBuiten: het huis van gerecycled plastic, cheesesteak sandwich en een tuin opvrolijken

Marlous en Bram wonen in Arnhem met hun twee zoons in het eerste huis in Nederland dat is gebouwd van afvalplastic. Ze hebben het helemaal zelfontworpen. Iedereen verklaarde hen voor gek, maar het is ze gelukt. Als moderne nomaden kunnen ze in dit plastic huis overal wonen; het is zo op te tillen en te verplaatsen naar een andere plek. Bijzonder is dat ook de stoelen, lampen en de gordijnen van afvalplastic zijn gemaakt, dat anders zou worden verbrand. Ze willen op deze manier laten zien dat je met het plasticprobleem toch iets goed kan doen voor onze aarde.

Chef-kok Ramon Brugman maakt een Philly cheesesteak sandwich. Dit broodje is immens populair in Philadelphia en Ramon geeft er zijn eigen twist aan.

Tuinexpert Martin Stuger helpt fotograaf Paula uit Breukelen om haar tuin te vergroenen. Een trend die we steeds vaker zien. Beton is uit, planten zijn in. Martin geeft tips en laat zien hoe je van je tuin in een dag een vogel- en insectvriendelijk paradijs kan maken. En dat alles op een bloedhete zomerse dag!

BinnensteBuiten, vrijdag 25 september om 18.45 uur op NPO 2.