BinnensteBuiten: het Mullerhuis, Japanse noedelsoep en het perfecte plaatje op de Gooise Westerheide

Op een van de mooiste plekken van Rotterdam konden Ginette en Roelof een huis laten bouwen. Dit was oorspronkelijk een opslaggebied voor de haven. Hier stonden loodsen van de familie Kröller Muller, in de volksmond heet het hier nog steeds de Mullerpier. Ze ontwierpen hun zogeheten Mullerhuis zelf en zorgden er zo voor dat het uitzicht op elke verdieping op zijn best tot zijn recht komt. Het is een duurzaam huis geworden met als centrale blikvanger de lichtschacht die van het dak tot aan de begane grond loopt.

Sharon maakt vandaag een heerlijke, vegetarische ramen, een klassiek Japanse noedelsoep. Een goed gevulde maaltijdsoep met paksoi, tofu, broccoli en eitjes!

Arie van den Hout is natuurfotograaf. Hij heeft zijn kantoorbaan aan de wilgen gehangen en is de natuur in getrokken, bewapend met verrekijker en camera. Hij heeft door alleen maar te kijken naar de natuur, heel veel geleerd over hoe het gewone eigenlijk al heel bijzonder is. Hij zoekt als een ware kunstenaar altijd naar de rust in een beeld. Want je voelt je het gelukkigst, als niets anders de rust in jezelf verstoort. Vandaag laat hij op de Gooise Westerheide zien hoe je het perfecte plaatje kan maken.

BinnensteBuiten, dinsdag 25 februari om 18.45 uur op NPO 2.