BinnensteBuiten: Huiszwaluw

In de uiterwaarden van de Waal bij Beuningen wonen Co en Marion in de voormalige vlamoven van een indrukwekkende 19de eeuwse steenfabriek. Veel authentieke details in hun woning herinneren nog aan dit verleden. Ze strijken hier neer om dichter bij de natuur te zijn en voeren die groene gedachte ook door in hun huis. Bij de eerste aanblik van het rijksmonument vallen ze voor het karakteristieke pand, het fantastische uitzicht op de rivier en de groene oase van het aangrenzende natuurgebied. Hier maken ze hun droom waar, realiseren een heerlijk huis en genieten ze alle seizoenen van hun mooie uitzicht.

Chef-kok Ramon Brugman vindt koken in de buitenkeuken heerlijk. Hij maakt er vandaag zijn versie van de Siciliaanse pizza. Hij maakt zelf het pizzadeeg en gebruikt voor de topping ondermeer zoete mini-tomaten en heerlijke mozzarella. Alsof je nog in Italie op vakantie bent.

Dit jaar is het jaar van de huiszwaluw. Deze vogel heeft het moeilijk en krijgt daarom dit jaar extra aandacht. In de polder Arkemheen bij Nijkerk nestelt deze vogel in een oud stoomgemaal, waar vogelaar Camilla Dreef een kijkje neemt. De huiszwaluw woont graag in de omgeving van mensen, vandaar de naam.

BinnensteBuiten, maandag 10 september om 18.45 uur op NPO 2.