BinnensteBuiten: huizen in Japanse kerstsfeer, mokka oublies en kerstbomen terugplanten

In het Friese dorpje Snakkerburen wonen Suzanne en Willem met veel plezier in een verbouwde veeboerderij. In deze tijd van het jaar is het huis gehuld in bijzondere kerstsferen, want ieder jaar maakt Suzanne met haar moeder Pieteke een reis naar een land om kerstinspiratie op te doen. Zo zijn ze al in Wenen, Marrakech en Rusland geweest. Maar dit jaar ging het creatieve tweetal naar Japan, waar zij de stippenkunst van Yayoi Kusama ter inspiratie hebben bezocht. Bij terugkomst gaan ze vol aan de bak om het huis te decoreren. Willem bemoeit zich liefst maar weinig met wat Suzanne en zijn schoonmoeder allemaal bekokstoven, maar hij is trots op het spectaculaire eindresultaat.

Chef-kok Ramon Brugman gaat aan de slag met harde wenerdeeg en veel chocolade want hij maakt mokka oublies. Lekkere taartjes om je vingers bij af te likken.

Nancy Wiltink heeft al van jongs af aan een passie voor groen. De stadslandbouwer in Amsterdam-Noord houdt van Kerst als het feest van het leven en juist daarom kan ze niet langer aanzien dat de kerstbomen worden weggegooid. In Amsterdam-Noord heeft Nancy een kerstbomenbos gecreëerd waar mensen hun eigen kerstboom kunnen ophalen en straks weer terug planten.

BinnensteBuiten, woensdag 25 december om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.