BinnensteBuiten: in een huis vol retro- en kringloopvondsten en op zoek naar zwijnen

Op haar 18e verruilde Jennie haar geboortedorp Koudum voor de Randstad. De liefde achterna, en ook omdat ze wel wat leven in de brouwerij kon gebruiken. Maar nu, 14 jaar later, is ze met haar vriend Marcel en twee kleine kindjes terug naar haar roots. Het gezin woont nu ruim een jaar in een (huur)huisje in het Friese dorpje Koudem. Jennie is een groot interieurliefhebber en stort zich vol overgave op de inrichting. Ze durft met kleur en patronen te experimenteren en mixt moeiteloos design met retro items en kringloopvondsten. Jennie heeft altijd al een voorliefde voor vintage gehad en dat is duidelijk zichtbaar in hun interieur.

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk gerecht dat je snel op tafel kunt zetten: Russische eiersalade met o.a. aardappel, winterpeen, knolselderij en augurk. Gegarneerd met plakjes ham, rosbief, fricandeau, gerookte zalm, garnalen, gerookte makreel, zure haring, Hollandse sla, cherrytomaat, komkommer en radijs. Daarbij een saus op basis van mayonaise en crème-fraîche met wat toast en stokbrood erbij en smullen maar!

In Limburg ligt het natuurgebied Meinweg. De Meinweg is een prachtig stuk natuur in de meest oostelijke hoek van Midden-Limburg en aan drie kanten omsloten door Duitsland. Het gebied heeft een uniek terrassenlandschap dat ontstaan is door erosie van de Rijn en de Maas en door verschuivingen van de aardkorst. Het hoogteverschil tussen de terrassen is 50 meter. Daarnaast is het een gebied waar de wilde zwijnen zich erg thuis voelen. Marieke Schatteleijn gaat het gebied in en hoopt natuurlijk wilde zwijnen te spotten.

BinnensteBuiten, maandag 2 maart om 18.45 uur op NPO 2.