BinnensteBuiten: interieurmix van allerlei culturen, salade met pompoen en bijzondere vogels

In het Zuid-Hollandse Papendrecht wonen Sabiha en haar man Charles met hun twee kinderen in een drive-in woning. In de loop der jaren is het huis naadloos aangepast aan het groeiende gezin. Sabiha heeft Turkse en Griekse roots, Charles heeft een Indische achtergrond. Overal in huis komen deze verschillende culturen samen in een interieur dat het beste samen te vatten is als een moderne mediterrane mix. 

Sharon maakt vandaag een lekker najaarsgerecht met veel groenten en kruiden: pompoen met een salade van snijbonen, heel veel kruiden, quinoa en truffelmayonaise. Een kleurrijke vitaminebom.

Vogelaar en ecoloog Camilla Dreef maakt een duinwandeling in het natuurgebied Zwanenwater bij Callantsoog. Hier vindt in het najaar een massale vogeltrek van overvliegende zangvogels plaats. De blikvanger van dit gebied is een van de twee grootste duinmeren van Europa. Op de oevers in het riet is het heerlijk toeven voor vogels en voor Camilla is dat dus een uitgelezen kans om mooie soorten te bewonderen.

Binnenstebuiten, dinsdag 24 november om 18.45 uur op NPO 2.