BinnensteBuiten: Jam

Mirjam van der Werff en Angela Vlot kennen elkaar uit de horeca, waar ze onder andere bij de ontbijtjes jam serveren. Altijd dezelfde ‘oubollige’ jam. Dat kan anders, dachten ze. Bij de groenteboer kopen ze afgekeurde groenten en fruit, waarmee ze gaan experimenteren. De eerste test is meteen een succes: peren-vanille jam. Inmiddels maken ze hun jam beroepshalve; ze werken zich een slag in de rondte maar zijn heel gelukkig. Een greep uit hun assortiment: spicy tomaten jam, appel karamel & zeezout jam, port & vanille jam, en zelfs een courgette & basilicum jam. Culinair expert Alain Caron gaat de dames helpen schillen en kookt een gerecht dat past bij één van hun jams.

Hanny en Dick Marree worden al lang geleden verliefd op het Drentse landgoed Diependal. En dan met name op de oude kapschuur aan de rand van natuurgebied Hijkerveld. Jaren later wordt de droom om er te wonen werkelijkheid en nu genieten ze van ál het natuurschoon. De woning zelf hebben ze grondig gerenoveerd met een mix van oud en nieuw. Door het aanbrengen van veel licht en open ruimtes
hebben ze aan alle kanten vanuit hun huis een prachtig uitzicht.

BinnensteBuiten, woensdag 8 maart om 18.50 uur op NPO 2