BinnensteBuiten: Jaren ’30 duurzame woning en Ramon kookt met overgebleven ingredienten van Kerst

In het Noord-Hollandse Sint Pancras wonen Ivo en Sabine Opstelten in een duurzaam verbouwde jaren ’30 woning. Na 10 jaar verbouwen is het huis nu zo goed als af. Hoogtepunten zijn onder andere de bijzondere, zelf ontworpen trap van Sabine en de spellenkamer waar een uitgebreide verzameling spellen opgeslagen ligt.

Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je -met ingrediënten die zijn overgebleven van je kerstmaaltijd- ná de kerstdagen eenvoudig een mooi gerecht maakt. Zo is er geen verspilling van goede ingrediënten en kan je nog even de sier maken met iets feestelijks!

In het Gelderse Bennekom houdt Mireille Wösten paarden met een bijzonder uiterlijk, namelijk ‘curly horses’. Dit zijn paarden waar mensen met een paardenallergie vaak níet allergisch op reageren. Daarnaast zijn ze, vanwege de krullen, ook nog eens een bijzonder mooi. De jonge hengsten razen de eerste jaren uit in een groot natuurgebied niet ver van het land van Mireille. Bij haar huis staan vier curly horses, twee dames, een hengstveulen en haar grote trots: Samana. Om haar drukke baan en gezinsleven af en toe even te verlaten, rijdt ze met Samana prachtige lange tochten door de natuur.

BinnensteBuiten, donderdag 27 december 18.45 uur op NPO 2