BinnensteBuiten: Kapiteinshuis Harlingen, Ramon maakt pilav en Dafnes varkens

In het centrum van Harlingen woont Els Jansma in een voormalige kapiteinshuis. De woning kent een rijke geschiedenis, het huis zoals het nu is, stamt uit 1728 maar de kern is al in de 17de eeuw ontstaan. Het werd gebouwd door een kapitein van de admiraliteit. Dat is onder andere te zien aan het speciale schild dat hij heeft laten plaatsen in de voorgevel. Veel oude elementen zijn hier behouden.. Binnen is het verrassend ingedeeld en beschikt het over onverwachte hoekjes en ruimtes.

Chef-kok Ramon Brugman maakt een lekker gerecht dat gegeten wordt in onder anderen het midden-oosten: Pilav. Deze versie is met kabeljauw, kerrie, gember, verse kokosnoot en veel groente!

En wist je dat het Chinese Jaar van het Varken onlangs is begonnen? Een mooi moment voor BinnensteBuiten om een bezoekje te brengen aan varkensparadijs ‘Het Beloofde Varkensland’ van Dafne Westerhof. Hier leiden varkens en koeien een heerlijk leven. Dafne werkt samen met boeren die om allerlei redenen een dier aan Dafne verkopen. Het varkensparadijs is uitgegroeid tot een bijzonder weeshuis waar varkens en koeien oud mogen worden. De dieren wisselen roddels uit op een heus ‘dorpsplein’ en er ontstaan bijzondere samengestelde gezinnen. Een inspirerende plek voor iedereen!

BinnensteBuiten, maandag 25 februari om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.