Binnenstebuiten: Klussen in een oude boerderij en een biodynamische tuinderij

In het Noord-Hollandse dorpje Niedorp wonen Mark en Vivian, samen met hun 2-jarige dochtertje Sjors, in een oude boerderij. Als het stel in 2014 het huis bezichtigt, zijn ze meteen verkocht. De boerderij en erf zijn dan totaal niet leefbaar, dus Mark en Vivian moeten eerst flink aan de bak. Gelukkig is Mark heel handig en Vivian, vanwege haar werk als interieurstylist, heel creatief. Dus een ideale combi! Nu vijf jaar later, met een nieuwe baby op komst, hoeven ze zich nog steeds niet te vervelen, want er zijn altijd weer nieuwe klusprojecten…

Sharon maakt vandaag een heerlijke vegetarische burger van courgette. In het beslag verwerkt ze uitjes, komijnzaadjes, geitenkaas en pecorino. Lekker! Ze serveert de courgetteburger met knoflooksaus en een wilde rijstsalade.

Sijmen en zijn vrouw Sissie wonen en werken op de biodynamische tuinderij Land en Boschzigt in ’s Graveland, de oudste biologische tuinderij van Nederland. Het is een prachtige sfeervolle plek, waar sinds 1947 verschillende groenten, fruit en kruiden worden geteeld. In de zomer is het een gezellige drukte, er komen dan altijd heel veel zelfoogsters naar de moestuin.

BinnensteBuiten, dinsdag 17 september om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.