BinnensteBuiten: knus huis Uitgeest, Ramon’s Tomapork en bloesem in A’damse Bos

In Uitgeest wonen Sarah en Thomas met hun hondje Midas in een huisje uit 1870. Het is een kleine maar efficiënte woning waar de twee kunstliefhebbers al hun bijzondere lievelingswerken goed in kwijt kunnen. Ze combineren deze kunst met frisse witte vloeren, een knalgele deur en veel vintage meubels.

Chef-kok Ramon Brugman maakt vandaag een stoer gerecht: tomapork met gremolata, pastasalade en een frisse tomatenkruidendressing. Tomapork klinkt als Tomahawk en heeft qua uiterlijk dan ook wel iets weg van een bijl uit een western. Echt iets voor een vroege barbecue in de eerste lentezon…

Dingena Mol is fotograaf en helemaal weg van bloesem. Ze kan niet wachten tot het voorjaar is en de eerste witte en roze blaadjes zich laten zien. Elk jaar maakt ze een fotoserie van dit prachtige natuurverschijnsel. In Amsterdam staan maar liefst 5500 Japanse kersenbomen en Inge weet precies waar. Ze laat zien hoe een gewone straat verandert dankzij de bloesem en hoe de parken weer tot leven komen met alle bloeiende blaadjes. Met als resultaat de mooiste plaatjes!

BinnensteBuiten, maandag 8 april om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.