BinnensteBuiten: Marker Wadden - Badplaatshuis - Sharon bananensoep

Vogelaar Camilla neemt in Bataviastad de boot naar het nieuwe natuurgebied De Marker Wadden! Ze wordt ontvangen door boswachter André, die alles weet over de aanleg en toekomst van dit bijzondere gebied. Op één van de vijf eilandjes is ook Jan van der Winden bezig, die onderzoek doet naar kluten en visdiefjes. Camilla helpt met het meten en wegen van deze schattige bolletjes dons.

In Scheveningen woont Roos in een echt pareltje uit begin 20e eeuw, een wit badplaatshuis. Zij heeft het pand volledig in oude staat teruggebracht. Roos heeft Indische wortels en omdat je overal in het huis naar buiten kan, voelt zij zich hier enorm thuis. Haar liefde voor kunst, comfort en honden heeft geresulteerd in een geheel eigen‘’shabby-chique interieur’’.

En chef-kok Sharon de Miranda brengt de smaak van het Caraïbisch gebied in je keuken met een heerlijke soep en lekker bijgerecht. Ze maakt Antilliaanse vegetarische bananensoep met Johnny cakes; het klinkt zoet, maar is tropisch, hartig, pittig en een verrassing voor echte lekkerbekken.

BinnensteBuiten, dinsdag 9 oktober om 18.45 uur op NPO 2.