BinnensteBuiten: Marokkaans interieur, buurtcampings en 20 miljoen rozen

Sarah en Albert wonen samen met hun dochtertje Ella in het Utrechtse Leidsche Rijn.  Het gezinnetje is nog maar net verhuisd en ze hebben wat hulp nodig om de juiste sfeer te creëren in hun huiskamer.  Sarah is Marokkaans en die sfeer zouden ze allebei graag terugzien in de woonkamer. Interieurstylist Theo-Bert laat zich graag inspireren door de kleuren en vormen van Sarah’s vaderland.

Wat in 2013 begint met één camping in één park is inmiddels uitgegroeid tot tientallen buurtcampings in verschillende steden. De Buurtcamping is een tijdelijke camping met als doel het samenbrengen van de bewoners in een gebied. Chef-kok Ramon Brugman is ambassadeur van de buurtcamping en loopt vol trots rond op de buurtcamping in Maastricht. Maar er moet ook gekookt worden. Hierbij staat vandaag de aubergine centraal en met een diversiteit aan chefs krijg je ook een diversiteit aan gerechten.

Waar een klein dorp groot in kan zijn. Lottum is hét Rozendorp van Nederland. Maar liefst 20 miljoen rozen per jaar, zeventig procent van de Nederlandse rozenproductie, komt uit dit pittoreske dorpje in Noord-Limburg. Alles in Lottum ademt rozen. Binnenstebuiten bezoekt de Rozenhof, een 6.000 m² grote rozentuin dat bekend staat om de bijzondere exemplaren. Daarbij is dit hét kenniscentrum over rozen voor consument, toerist en experts.

BinnensteBuiten, donderdag 5 september om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.