BinnensteBuiten: metamorfose in Groningen en Alain proeft Achterhoekse ‘brie’

Fardo en Erik hebben een druk werkleven. Fardo is docent Nederlands en Erik is militair maar volgt in de avonduren ook nog een studie! Én ze houden nog tijd over voor een gezamenlijke passie, die steeds meer uit begint te groeien: fotografie en bruiloftsfotografie. Maar nergens in huis is een goede werkplek, en Fardo vindt het niet nodig dat haar man altijd alles uitstalt in de woonkamer! Daarom gaat interieurstylist Theo-Bert het stel helpen de ideale werkplek in huis te creëren. Met wat kleine kleuraccenten kom je ongelooflijk ver; dát weet Theo-Bert als geen ander.

En culinair expert Alain Caron is in het Gelderse dorp Lievelde, op de biologisch melkvee-boerderij van John Arink. Hier ziet hij hoe de koeien van John leven en maakt hij kennis met kaasmaakster Hermiene Makkink. Zij maakt van de vers gemolken rauwe koeienmelk haar eigen witschimmelkaasjes. Vergelijkbaar met de Franse camembert en brie, maar dan van Achterhoekse bodem. Alain gaat natuurlijk weer proeven en maakt met de kaas van Hermiene een mooi gerecht.

BinnensteBuiten, woensdag 27 februari om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.