BinnensteBuiten: Minitopia Den Bosch; Spätzle van Ramon & Camillas vriend Arjan

Een droom van Fier en Pleun komt uit als ze aan de rand van Den Bosch een eigen huisje mogen bouwen. Het jonge stel, een ontwerper en arts, bedenkt samen een unieke constructie. Met stellingen bouwen ze voor slechts 10.000 euro in een paar weken tijd een eigen huis. Alle materialen zijn oud en gebruikt en toch is het een comfortabele woning geworden met: veel groen, vintage én een beetje design.

Vogelaar Camilla Dreef is al een paar jaar samen met een andere bekende vogelaar, Arjan Dwarshuis. Arjan reist in 2016 de wereld over om  het wereldrecord vogels spotten te verbreken. Hij doet dit om aandacht te vragen voor het goede doel dat zich inzet voor bedreigde vogelsoorten. Terug in Nederland blijft Arjan vogels spotten, het liefst samen met Camilla.

Trek de skikleding maar uit de kast en jodel even hard: chef-kok Ramon Brugman maakt namelijk vandaag Spätzle. Deze deegsliertjes zijn vergelijkbaar met pasta en noedels, en afkomstig uit het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Ramon maakt een betaalbare maaltijd waar je je vingers bij aflikt: Spätzle met Hongaarse kip in roomsaus en koolsalade met kummel. Jodelahihi!

Binnenstebuiten, donderdag 13 december om 18.45 uur op NPO 2.