BinnensteBuiten: Moderne woning in een weiland, gemarineerde wortel en op zoek naar eenheid

In de prachtige omgeving van het Overijsselse dorpje Geesteren staat midden in het weiland het strakke, zelfontworpen huis van Dennis en Rianne, gemaakt van maar liefst 7 kilometer hout. In de omgeving van Geesteren snappen ze de moderne woning van Dennis en Rianne niet helemaal. Het is echt een buitenbeentje. Door de ligging, midden op het weiland, en de vele, grote ramen voelt de woning aan als een vakantiehuis. De rest van de huizen in het dorp zijn heel traditioneel. Het liefst zitten Dennis en Rianne op het terras, uitkijkend over de natuur. Aan de achterkant van hun huis zitten ze helemaal vrij. Er komen regelmatig hertjes, fazanten en hazen langs.

De gemarineerde wortel. Het begon als een grap maar inmiddels ligt hun product al in de supermarkt. Koen en Valerie ontwikkelde een gemarineerde wortel die door kan gaan als knakworst. Met de wortel in de hoofdrol willen zij het imago van groente verbeteren en daar heeft culinair auteur Nadia Zerouali wel oren naar.  

Nicole woont al zeven jaar in een benedenwoning in Rijswijk met haar zoon Luca. De woning heeft ze in al die jaren helemaal opgeknapt maar een eenheid van de tuin maken blijft lastig. Nicole heeft nu verschillende stijlen in haar tuin en het lukt haar niet er eenheid in te krijgen en zich er helemaal thuis te voelen. Tuinspecialist Martin gaat haar helpen.

BinnensteBuiten, donderdag 24 oktober om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.