BinnensteBuiten: Munitie-opslag Zaandam, Ramon maakt börek, Drentse schaapherder

Toen productontwerper Tjimkje de Boer in Zaandam voor het eerst binnenkwam in een oude munitie-opslag zag ze gelijk de schoonheid van de oude ruimtes en grove muren. Inmiddels heeft ze hier haar droomhuis in gecreëerd, waarbij ze de originele elementen van het pand mixt met haar liefde voor het Zuid-Amerikaanse gebruik van kleur.

Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbaar deeggerecht: börek met spinazie en feta. Een typisch Turks gerecht mét een lekkere kruidensalade.

Marianne van Duinkerken loopt het hele jaar door in weer en wind met haar 400 Drentse Heideschapen over het Balloërveld, in de buurt van Assen. Het Balloërveld is een nationaal landschap en moet om die reden beheerd worden. Marianne is al 17 jaar schaapherder en heeft al 45.000 kilometer in de benen, en dat terwijl ze schapen eigenlijk helemaal geen leuke dieren vindt...

Binnenstebuiten, maandag 29 oktober om 18.45 uur op NPO 2.