BinnensteBuiten: Noordeinde

Net onder Kampen, te midden van de weilanden, ligt het dorpje Noordeinde. Hier woont Dana Brokkelkamp in een 100 jaar oude boerderij. Ze handelt in brocante en natuurlijk staan in haar huis dan ook bijzondere oude spullen. Vooral de ‘deel’ van de boerderij is ermee ingericht; niet witgekalkt en mooi gemaakt, maar juist doorleefd en authentiek. Denk aan opgezette dieren, oude meubels en servies kortom: alles waar Dana een goed gevoel bij krijgt.

Culinair expert Alain Caron is in Dalfsen bij de ambachtelijke slagerij van John en zijn zoon John Benno. Twee gedreven vakmannen die met liefde en passie een grote sortering worsten, hammen, paté en andere vleeswaren maken. De slagerij is hun leven en het belangrijkste ingrediënt voor hun producten: tijd! Tijd om te laten rijpen, geduld om dat proces zijn gang te laten gaan… dáár gaat het om in het slagersvak, weet John.

Als je bent opgegroeid in Syrië en na gevlucht te zijn moet wennen in Nederland, krijg je een heleboel te verwerken. Issam woont nu in Houten en heeft sinds zeven maanden eindelijk zijn vrouw en zoontje weer bij zich! Om haar te verwelkomen plantte hij tulpen in de tuin. Maar nu is de rest van de tuin aan de beurt! Martin Stuger helpt Issam en zijn vrouw Rawan met tips tegen het onkruid en wat mooie nieuwe planten voor hun veilige huis.

BinnensteBuiten, woensdag 22 november om 18.50 uur op NPO 2.