BinnensteBuiten: Oorspronkelijke steenfabriek en schapenkuddes in Rotterdam

In Opheusden in Gelderland woont Jacoline de Zoete met haar man en hond Louis op een bijzondere locatie, te midden van de prachtige natuur van het Gelders landschap en de Nederrijn. Op de plek waar haar schoonouders jarenlang gewoond hebben en oorspronkelijk een steenfabriek stond, prijkt nu hun zelf ontworpen droomhuis. Het mooie uitzicht hebben Jacoline en haar man cadeau gekregen maar met de inrichting is de vrouw des huizes zelf vol passie aan de slag gegaan. En dat is door het hele huis terug te zien!

Wanneer de jonge bakkerijmedewerkster Maria een energieke border collie in huis neemt, besluit ze het dier schapen te leren drijven. Een paar jaar later bestiert ze twee verschillende schapenkuddes in Rotterdam. Om meerdere gebieden in de stad te begrazen verplaatst ze haar kuddes regelmatig. Een hele logistieke operatie voor Maria, want naast de kuddes moet ze ook haar herdershond én het drukke Rotterdamse verkeer in de gaten houden. En dit trekt iedere keer weer veel bekijks!

Chef-kok Leon Mazairac is in Doetinchem waar hij collega chef-kok Rick van den Broek bezoekt. Rick heeft zo’n 10 jaar een restaurant op Bonaire gerund maar is inmiddels teruggekeerd naar zijn geliefde Achterhoek. Hier kookt hij samen met een bevriende chef zoveel mogelijk met lokale producten. Zo is er de duurzame vleesboerderij om de hoek, waar opvallende Blonde d’Aquitaine koeien rondlopen. Leon neemt hier ook graag nog even een kijkje, voordat hij samen met Rick iets lekkers uit de streek gaat maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, zondag 27 oktober om 19.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.