BinnensteBuiten: Oude meubelfabriek, 'kip in de hoed' en bevers

Jan en Juliette besluiten in 2015 een oude meubelfabriek te kopen. Binnenin is het één grote bouwplaats, dus ze pakken het pand grondig aan. De meubelfabriek krijgt vooral meer ramen om de ruimte lichter te maken. Met behoud van enkele robuuste en oude elementen is het pand geheel gemoderniseerd en ook in het interieur zijn trendy meubels en historische details harmonieus met elkaar gemixt.

Sharon maakt 'kip in de hoed', een taart met een bijzondere combinatie van hartig en zoet, met kippendijen, kerrie, kersen en crème fraîche.

En Boswachter Marieke Schatteleijn is in het land van Maas en Waal in de Millingerwaard, een waterrijk gebied waar graag bevers vertoeven. Marieke gaat op pad met boswachter Daan, die alles weet over dit grootste knaagdier van Europa. Daan vertelt Marieke dat bevers wel 4000 kilo aan bomen per jaar kunnen omknagen, maar dat dit voor het dier zelf soms hele nadelige gevolgen heeft: de onoplettende bever komt helaas nogal eens onder de omvallende boom terecht. Vandaag hoopt Marieke de bever in levende lijve te ontmoeten!

BinnensteBuiten, zondag 1 december om 19.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.