BinnensteBuiten: Paardenmelk

In de Bilt staat een groot statig pand, dat lange tijd gemeentehuis, postkantoor en zelfs politiebureau met cellencomplex was. Arvic en Wendel weten er met veel creativiteit en oude en tweedehands spullen een prachtig gezinshuis van te maken. Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle weekendmaaltijd met tartaar van tonijn. Eddy en Marion verzamelen van alles, maar vooral planten en bloemen. Een prachtige kijktuin met gepassioneerde eigenaren… En: in Beesd ligt het eeuwenoude Landgoed Mariënwaerdt, waar de Familie van Verschuer al sinds 1734 woont. De huidige baron Frans vertelt over zijn geboortehuis en over de bijzondere tuinen. Culinair expert  Alain Caron is in Dordrecht waar Gerdien en Chris hun bijzondere Shire Horses melken. En met die paardenmelk maken zij weer allerlei producten. Alain raakt geïnspireerd voor een mooi gerecht.

BinnensteBuiten, zaterdag 22 oktober om 18.50 uur op NPO 2