BinnensteBuiten: pakhuis uit 1895, vegetarisch stampotje en op safari in eigen land

Wies wilde nog niet dood gevonden worden in Vlaardingen, maar toen haar vriend Elroy een voormalig pakhuis uit 1895 liet zien, krabbelde zij toch even achter haar oren. Inmiddels woont het stel met veel plezier in dit huis, dat ze met veelal vintage meubels een creatieve upgrade hebben gegeven. Wies komt uit een handig nest en dat zie je terug aan de handgemaakte meubelen. Daarbij heeft ze een lichte obsessie voor goud; wanneer een object niet goud kleurt, spuit ze het zelf in die kleur.

Sharon maakt vandaag een vegetarisch stamppotje met een tropische twist! Daarbij serveert ze een smoothie van stoofperen. Lekker!

Om “de grote vijf” te spotten hoef je helemaal niet naar Afrika, je kunt ook op safari in ons eigen Nederland. In Drenthe om precies te zijn. Vroeger was nagenoeg iedereen hier boer en liepen er veel bijzondere en oorspronkelijke boerderijdieren rond. Tegenwoordig zie je vooral doorsnee rassen, waardoor de bijzondere rassen en de diversiteit in rassen verloren dreigt te gaan. Dat wil Rosa van der Kamp, initiatiefneemster van deze safari voorkomen. Ze wil mensen op een leuke en laagdrempelige manier kennis laten maken met de vijf meest bijzondere oorspronkelijke boerderijdieren van Drenthe.

BinnensteBuiten, dinsdag 10 december om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.