BinnensteBuiten: pittoreske dorp op Texel, vis dorade en de egel.

De leukste items van de laatste tijd in de weekafsluiter van BinnensteBuiten:

Op Texel, in het pittoreske dorp Oosterend, wonen Paulien en Marco met hun drie kinderen in een oude pastorie. Ooit behoorde deze pastorie tot de Maartenskerk  aan de overkant van de straat, de oudste kerk van Texel. Na het vertrek van de laatste dominee kochten Paulien en Marco de woning, die ze met flink klussen helemaal naar hun zin hebben gemaakt. Marco is een echte ‘Strender’, zoals inwoners van Oosterend genoemd worden, en geniet weer volop van het wonen in zijn geboortedorp.

Chef-kok Ramon Brugman slooft zich vandaag uit met een hele dorade vis, die hij frituurt en op Thaise wijze bereidt met pikante salsa en een niet te versmaden pad thai.

En Boswachter Marieke Schatteleijn is in Steenwijk voor de egel. We hebben allemaal wel eens een egel gezien, maar weten er maar heel weinig over. Dat is jammer, want het lijkt niet zo goed te gaan met het diertje. De Zoogdiervereniging heeft dit jaar daarom uitgeroepen tot ‘jaar van de egel’ en dat is voor Marieke een goede reden om extra aandacht aan dit leuke, stekelige beestje te besteden.

BinnensteBuiten, zondag 15 december om 19.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.