BinnensteBuiten: Prachtig herenhuis, gevlinderde kip en een tuin in het bos

Mirella woont samen met haar vriend Paul en kat Izzy op de bovenverdieping van een prachtig herenhuis uit 1910 in Haarlem, dat ze helemaal hebben verbouwd. Als interieur- en vastgoedstylist was het voor haar niet moeilijk om van dit huis iets moois te maken, helemaal niet als je vriend ook nog eens meubelmaker is. Het is een eeuwenoud huis inclusief en-suite deuren, glas-in-lood ramen en een ornamentenplafond om verliefd op te worden. Tel daar een verbreed balkon én een enorm dakterras bij op en je kunt wel spreken van een droomstulpje.

Chef-kok Ramon Brugman pakt uit met een hele, gevlinderde, kip. Daarbij maakt hij een knapperige Caesar salade en reibekuchen, oftewel Duitse aardappelkoekjes. 

Tuinexpert Martin Stuger is in het Drentse Zeegse waar Beppie Reumer, met hond Luuk, op een bijzonder idyllische plek in het bos woont. Tussen de naaldbomen en eiken ligt een stuk tuin waar ze zich geen raad mee weet. Opstuivend zand en eikenbladeren zorgen voor veel extra werk en Beppie schakelt Martin dan ook in om daar een oplossing voor te bedenken.

BinnensteBuiten, woensdag 8 januari om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.