BinnensteBuiten: Ramon maakt een trifle en het Fancrever Höfke

Luka Jacobs woont samen met haar vriend Tim en hun 2 katten Wim en Ukkie in een knus jaren ’30 huisje in een oude volksbuurt midden in Den Bosch. Als interieurstylist is het voor Luka niet moeilijk om van deze woning iets moois te maken. Voor de inrichting van hun huis laat Luka graag haar creativiteit de vrije loop. Het resultaat is een kleurrijk, sfeervol, authentiek interieur. Veel meubels heeft Luka zelfgemaakt, net als de wandschilderingen, behang en posters.

Het is een gouden combinatie: banaan, karamel en chocolade. Chef-kok Ramon Brugman weet daar een overheerlijke trifle van te maken.

Het begon met een lange lap grond vol boontjes en aardappelen, maar het langgerekte stuk land achter het woonhuis van Jeanny en Jef is inmiddels veel meer dan dat. De tuin ‘het Fancrever Höfke’ heeft beukenhagen, kamers, zichtassen, 140 soorten rozen, zelfgemaakte mergelsculpturen en taxussen in alle vormen en maten. De romantische tuin in het Zuid-Limburgse Sibbe-IJzeren is in 2020 nog één jaar te bezichtigen.

BinnensteBuiten, dinsdag 28 januari om 18.45 uur op NPO 2.