BinnensteBuiten: roze en retro interieur en de witte bloementuin in Harmelen

In het vestingstadje Schoonhoven wonen Jolanda en Dirk in een huis uit 1895. Roze voert de boventoon in hun retro-interieur; de lievelingskleur van Jolanda… Ze is dag in, dag uit met hun interieur bezig: bijna alle meubels in huis hebbeneen lik verf gekregen. Het resultaat is een kleurrijk huis, vol heerlijk kitscherige vintage vondsten afkomstig van kringloopwinkels en rommelmarkten.

Op landgoed Zuylestijn in het Utrechtse Leersum is de 17eeeuwse moestuin weer in ere hersteld. Op de plek waar vroeger belangrijke bestuurders van ons land elkaar troffen en een appeltje meepikten uit de moestuin zijn het nu tuinbaas Richard en landgoed eigenaar Jemima die hier met vele vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. Culinair expert Alain Caron voelt zich hier ook thuis door de Franse invloeden en de bijzondere producten in deze tuin.  

In Harmelen heeft Klazina van Kippersluis eigenhandig een witte bloementuin aangelegd. De passie voor tuinieren zat er bij Klazina al vroeg in en haar Witte Wolkentuin is dan ook een droom die is uitgekomen. In de zomer staan de rozen en andere witte parels volop in bloei en dat is een lust voor het oog. Vooral aan het einde van een zonnige dag is de tuin magisch met het licht dat op de witte bloemen valt.

BinnensteBuiten, vrijdag 18 september om 18.45 uur op NPO 2.