BinnensteBuiten: Ruimtelijke woonboot

Matthias en zijn vrouw Eline verhuizen op hun 23ste met z’n tweeën naar Noorwegen en komen met een tweeling terug! In de tijd in Scandinavië leren ze respectvol om te gaan met de natuur. Ze nemen 6 jaar geleden boerderij de Horsterhof over, om voort te zetten wat ze hebben geleerd: een biologisch bedrijf runnen. Ze proberen alles binnen ‘hun kring’ te houden en zo min mogelijk van buiten te halen, zo houden ze bijvoorbeeld koeien voor de mest. Matthias houdt wel van de koeien maar niet van vroeg opstaan om te melken, hij heeft volgens zichzelf meer binding met groenten!

Annelies en Hans Wolters wonen in een ruimtelijke woonboot in Amsterdam-Noord. De verbinding met het water en de grote tuin maken het uniek wonen, middenin de stad. Ook ligt de boot aan een dijkje waar Annelies zelf haar jeugd heeft doorgebracht. Annelies merkt het als ze bij vrienden of familie thuiskomt in een rijtjeshuis, met aangrenzende tuinen: ze kan er niet aan wennen. “Het leven op een boot en aan het water is zoveel meer vrijer.”

En in deze Nationale Week Zonder Vlees maakt Sharon de Miranda vandaag tofu met paddenstoelen en een zoete aardappelpuree. Tofu is een eiwitrijke vervanging voor vlees, en smaakt heerlijk met shiitake en allerlei specerijen erin!

BinnensteBuiten, dinsdag 6 maart om 18.50 uur op NPO 2.