BinnensteBuiten: Sharons voorafje, dijkhuis Ammerstol & wandeling Duivenvoorde

In de week voor Kerst maken alle koks van BinnensteBuiten één gang voor het kerstmenu. De gangen zijn ook los te maken, maar vormen samen een mooi diner. Kies er dus van wat je lekker vindt of maak het allemaal! Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijk voorafje in drie varianten, zo weet je zeker dat aan alle smaken en misschien zelfs intoleranties van je gasten wordt voldaan! De basis van haar voorafje is een salade van quinoa met een avocadomousse, één variant met gamba’s, één met gegrilde kalkoenfilet en één vegetarische variant met gebakken kastanjechampignons.

Irma en John kochten 18 jaar geleden een dijkhuis in het Zuid-Hollandse dorpje Ammerstol. Ooit was dit een ‘keuterboerderij’ gesticht in 1900. Er moest flink worden verbouwd maar dat is aan meubelmaker John wel besteed. Hun liefde voor reizen spreekt uit hun uitbundige en kleurrijke inrichting.

Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten wordt al bijna acht eeuwen bewoond door dezelfde familie. Tegenwoordig is het ondergebracht in een stichting en is het voor iedereen toegankelijk. Ria Hoogstraat is parkgids en gek op de bomen die hier staan. Tijdens een rondleiding vertelt ze over het wintergroen zoals de hulst en taxus. Hoe komen zij de winter door zonder dat hun knoppen en bladeren bevriezen? En het is bijna kerst. Waar komt het lied ‘O, denneboom’ vandaan?

BinnensteBuiten, dinsdag 18 decenber 18.45 uur op NPO 2.