BinnensteBuiten start seizoen met nieuwe expert: Nadia Zerouali

Vanaf 4 september gaat het nieuwe seizoen van BinnensteBuiten weer van start. Daarin verwelkomt het populaire programma een nieuwe expert: culinair schrijver Nadia Zerouali.

Voor BinnensteBuiten gaat Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken. Nadia is schrijver van meerdere kookboeken waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

Geboren en getogen in Winterswijk bakt Nadia als meisje met haar moeder brood en koekjes en maakt ze traditionele Marokkaanse gerechten. Haar nieuwsgierigheid verbreedt haar kennis en smaak, en zo introduceert ze thuis de wereldkeuken. Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. Mensen die eten alleen zien als brandstof, begrijpt ze niet. Lekker koken voor jezelf en anderen, dat is liefde vindt Nadia. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen. Ik ben niet van 6 verschillende technieken in één recept.”

Nadia is altijd op zoek naar bijzondere producten, gebruiken en tradities. Alles wat met eten en drinken te maken heeft, heeft haar volle aandacht. Om over te schrijven, om recepten te delen en natuurlijk om te koken. Nadia zal vanaf 7 september te zien zijn in dit lifestyle programma.

Manager TV Michel Nillesen: “Ik ben erg blij dat Nadia ons team van BinnensteBuiten komt versterken. Met haar expertise en passie zal ook zij onze vaste kijkers op NPO 2 gaan verrassen”.

BinnensteBuiten, elke werkdag om 18.50 uur bij KRO_NCRV op NPO 2. En elke zaterdag een extra lange weekendeditie om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.