BinnensteBuiten: vakantiehuis Warmond, picknickmand Ramon, Brookergarden Limburg

In 1929 kopen Jan Hendrik van Dalen en zijn vrouw Geertruida van Dalen-Tuyt een stuk land in de Hofpolder, vlakbij Leiden. Het echtpaar geeft een lokale architect de opdracht om een zomer- en weekendhuis voor het gezin te ontwerpen. In die periode was het fenomeen ‘vakantiehuis’ nog vrij bijzonder. Het huis krijgt de naam ‘De Zonnehoek’ en is nog steeds alleen per boot bereikbaar. Bijna 100 jaar later zijn het huis en het interieur vrijwel ongeschonden gebleven. Architectuurhistoricus Valentijn Carbo laat de pareltjes van dit vakantiehuis zien.

Chef-kok Ramon Brugman maakt allerlei lekkernijen voor in de picknickmand! Een smoothie, een pastrami-sandwich, een salade en een zoete maar gezonde aardbeien-verrassing in een potje!

In het Twentse Diepenheim ligt het prachtige en historische park van landgoed Warmelo. Annemarie Avenarius is hier opgegroeid en beheert het groen met veel liefde. Het landgoed bestaat uit een Engelse tuin, een Franse tuin en een vogeltuin met prachtige spiegelvijver. Elke plek heeft op het landgoed zijn eigen verhaal, Annemarie kent ze allemaal.

BinnensteBuiten, dinsdag 14 mei om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.