BinnensteBuiten: verbouwhuis Den Haag, baba ganoush & oude hortus in Utrecht

In Den Haag wonen Ben en Nicole in een -helemaal zelf-verbouwde woning. Ben droomde er altijd al van om zoiets te doen. Vier jaar lang heeft het bloed, zweet en tranen gekost maar het resultaat mag er zijn! Het huis heeft een compleet andere indeling gekregen en is ingericht met rustige tinten. Ben en Nicole wonen nu heerlijk in dit huis en genieten ook dagelijks van de ruimte buiten.

Sharon maakt vandaag een heerlijk vegetarisch gerecht: Baba ganoush met een salade van kikkererwten en spinazie, geserveerd met zoete aardappel uit de oven. Deze populaire aubergine-dip ligt overal in de winkel in bakjes maar je kunt het dus ook zelf maken! Wordt vaak als dip bij brood of toastjes gegeten, maar vandaag laat Sharon zien dat ‘t ook anders kan.

De Oude Hortus is een prachtige stilteplek in het hart van Utrecht centrum. In deze unieke, historische tuin vergeet je volledig dat je middenin de stad bent. Het is een rustige plek om te wandelen en biedt inspiratie voor tuinliefhebbers. De tuin herbergt vele medicinale kruien, planten en boomsoorten. Zo staat hier bijvoorbeeld één van de oudste Ginkgo Biloba's van Nederland; 250 jaar oud!

BinnensteBuiten, dinsdag 2 april om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.