BinnensteBuiten: vintage vondsten van de kringloopwinkel en kasteel Wijlre

In het Gelderse dorp Elst woont Lotte samen met haar vriend en 2 jonge zoontjes Sam en Vic in een nieuwbouwhuis. Ze doet niets liever dan haar huis te stylen, waarbij de kinderen centraal staan. Als het aan Lotte ligt neemt ze de kamers van haar zoontjes wekelijks onder handen. Ze haalt haar items voornamelijk bij de kringloopwinkels, waar ze op zoek gaat naar mooie vintage vondsten.  

Sharon zet haar tanden vandaag in zoete biefstukpuntjes met kruidenmayonaise en frietjes in schil. Daarbij drinkt ze een bruisend watertje met kruidnagel en munt.

Onder de rook van de lokale bierbrouwerij in het Zuid Limburgse dorp Wijlre ligt het sprookjesachtige Kasteel Wijlre. Het is een klein kasteel, bijna een groot uitgevallen herenhuis. Opgetrokken uit bakstenen met mergelbanden en speklagen. Het kasteel is in 1981 gekocht door het kunstverzamelaarsechtpaar Marlies en Jo Eyck. Zij hebben het in 2012 overgedragen aan een stichting en sindsdien is het een publiek museum. Kenmerkend voor de tuinen is de harmonie tussen het historische kasteel en zijn betoverende tuin met het eigentijdse kunstpaviljoen. Liefhebbers van kunst, cultuur, architectuur en natuur kunnen hier hun hart ophalen.

BinnensteBuiten, zaterdag 29 februari om 18.45 uur op NPO 2.