BinnensteBuiten: Vogelparadijs

Marieke bezoekt Nationaal Park Lauwersmeer. Een park, gewonnen uit de zee; hier vind je af en toe nog een schelpje. Nu is het een waar vogelparadijs. Met natuurlijk zwanen, bergeenden, en brandganzen en als je geluk hebt ook een baltsende graspieper of de zeearend. Marieke blijft tot de avond valt, want ook de duisternis kan een magische ervaring zijn- zéker in dit ‘dark-sky park’ waar zo weinig lichtvervuiling is dat je er ook ’s nachts welkom bent.

In Amsterdam-Noord wonen Jessie Langen en Jim Smith met hun kinderen in een landelijk straatje. Zo’n 2 ½ jaar geleden besloten ze hun huis te gaan verbouwen, omdat ze een slaapkamer tekort kwamen. Het werd een grondige verbouwing; alleen de buitenkant is in oorspronkelijke stijl gebleven, binnen heeft het huis een volledig industriële inrichting gekregen. Jessy en Jim werken allebei in de ontwerpwereld en dat zie je duidelijk terug in hun woning. Daarnaast zijn er veel items aanwezig van dochter Mae. Zij blijkt een natuurtalent te zijn en maakt op jonge leeftijd al prachtige tekeningen en schilderijen.  

Een klassieke Hollandse betaalbare maaltijd zet chef-kok Sharon de Miranda vandaag op tafel: gebakken aardappels, witlof in roomsaus én een gehaktbal. Maar niet alleen de gehaktbal, ook de witlof en de aardappels ontkomen niet aan de Sharon-twist: klassiek maar dan net even anders dus!

BinnensteBuiten, dinsdag 10 april om 18.50 uur op NPO 2.