BinnensteBuiten: Vogels bij Brouwersdam, huisje Amersfoort & Ramons Jacket Potato

Vogelaar Camilla Dreef is op de zeven kilometer lange Brouwersdam. Deze dam verbindt het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee met het Zeeuwse Schouwen-Duiveland. Op deze plek zijn zomers veel badgasten te vinden maar in de herfst en de winter vind je hier heel veel kustvogels! Camilla heeft geluk, het is niet alleen een prachtige dag maar ze ziet veel scholeksters, een wulp en een vogel die enorm op een pinguïn lijkt. Wil je weten wat dat is? Kijken.

In Amersfoort woont Cynthia met haar vriend en twee katten in een huis uit 1906. Ze heeft het van onder tot boven verbouwd want het was aardig vervallen. Overal in het huis zie je dieren in verschillende materialen en vormen terugkomen in het interieur. Maar haar allergrootste trots is de varkenskast in de woonkamer. Daarvoor moest de schouw letterlijk en figuurlijk wijken!

Chef-kok Ramon Brugman maakt vandaag iets internationaals: Baked potato. Nee – niet gebakken, maar gepoft dus. Brexit of niet: deze ‘jacket potato’ met witte bonen in tomatensaus, krokante spek, crème-fraîche en bieslook blijven de Europeanen eten!

BinnensteBuiten, maandag 1 april om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.