BinnensteBuiten: Voormalig Vissersgildehuis Hoorn en Nadia is bij vegan bakkerij

Sjon en Hanneke hebben een oude vissersgildehuis uit 1684 gekocht. De geschiedenis van het gebouw fascineert Sjon en Hanneke enorm. Samen met hun twee handige vaders hebben ze het huis van top tot teen weten te verbouwen, waarbij ze een aantal oude elementen hebben hersteld. Dat heeft ze zelfs de Hoornse monumentenprijs opgeleverd.

En in Zaandijk staat een pionierende bakkerij. Het bakkersduo Yvonne Delorme-Klopper en Bunyamin Konuksever kregen in 2016 een vraag van een klant voor een vegan appeltaart. De betrokken bakkers gaven hier gehoor aan en nu, een paar jaar later, hebben ze maar liefst 80 vegan producten in hun bakkerij! Culinair schrijver Nadia Zerouali watertandt bij hun befaamde vegan saucijzenbroodje en gaat samen met de bakkers aan de slag voor een nieuw product in hun vegan assortiment!

 

BinnensteBuiten, dinsdag 22 januari om 18.45 uur op NPO 2.