BinnensteBuiten: wisenten, slim gerenoveerde boerderij en appelbollen van Ramon

Nederland is door de sneeuw omgetoverd tot een wit sprookjeslandschap... Juist nu zijn de dieren in Natuurpark Lelystad goed te zien. Boswachter Gerwin de Vries is zijn hele leven al dol op de natuur, hij geeft een rondleiding. Als jongetje ging hij graag naar het park om grote grazers zoals herten en elanden in hun natuurlijke omgeving te zien. Veel dieren in het park komen in het wild niet meer voor, zoals het Przewalskipaard en het bijzondere Pater-Davidshert. Maar het meest indrukwekkende dier is toch wel de wisent, vindt Gerwin.

Met weinig budget knappen Marije en Jeschurun een oud aardappelboerderijtje in het Friese Mȗnein helemaal op. Het resultaat is een sfeervolle gezinswoning waar eenvoud de inrichting siert. De perfecte plek voor Marije, Jeschurun en hun drie kinderen! Er kwam meteen plek voor geiten, een hond en konijnen…

Chef-kok Ramon Brugman maakt een zoete lekkernij: appelbollen met warme vanillesaus en slagroom. Hiermee kun je prima voor de dag komen, als je wat te vieren hebt bijvoorbeeld, maar ook voor een high tea of zoete lunch.

BinnensteBuiten, dinsdag 19 februari om 18.45 uur op NPO 2