BinnensteBuiten: Wit herenhuis Den Haag, Schwarzwälder kirschtorte, pyramide Austerlitz

Odette Simons is dol op de sfeer van Amsterdamse wijken, maar tegelijkertijd gehecht aan ‘haar stad’ Den Haag. In haar Haagse herenhuis dat in de vroege 20e eeuw werd gebouwd komen deze twee liefdes samen. Odette mengt de historie van dit pand met een frisse inrichting; muren in grijstinten, een witte vloer en eyecatchers met een verhaal. Leuk detail: Odette jureert vaak andermans interieurs; nu is hét moment om haar inrichting te bekijken!

Chef-kok Ramon Brugman haalt de wintersport iets dichterbij: hij maakt een Schwarzwälder Kirschtorte oftewel een Kersentaart uit het zwarte woud. Deze klassieke taart op chocoladebasis ziet er zo prachtig uit dat je wellicht denkt ‘dat kan ik nooit’ maar met hulp van Ramon is ook dit recept gewoon voor iedereen na te maken. Lekker bakken!

BinnensteBuiten is terug op landgoed Den Treek in Henschoten, een uitgestrekt bosrijk gebied van Amersfoort tot aan Zeist. Fleur de Beaufort, één van de nazaten van de stichter van het landgoed, laat een belangrijke trekpleister zien; de Pyramide van Austerlitz. Vrijwilliger Gert weet alles over het bouwwerk dat een paar eeuwen geleden door de soldaten van Napoleon is gebouwd, veel later is overwoekerd, om nu een mooi ijkpunt te zijn in een prachtig natuurgebied.

BinnensteBuiten, donderdag 31 januari om 18.45 uur op NPO 2.