BinnensteBuiten: wonen in een bolwoning, een havermoutomelet en het Leersumse veld

In Den Bosch woont grafisch ontwerper Pleunie den Otter in een vrijstaande bolwoning tussen 49 andere bolletjes. Deze bollen zijn in de jaren ’80 gerealiseerd door de architect Dries Kreijkamp in een tijd dat er nog subsidie was voor experimenteel bouwen. De architect geloofde heilig in de bolle vorm. Hij vond dat we niet voor niks op een bol wonen, eruit geboren zijn en dat het een ruimte- en energiebesparende vorm is. Pleunie vindt voornamelijk dat ze bevoorrecht is om hierin te wonen. Het huis is niet ruim en vergt veel van haar creativiteit. Positief voor haar is dat het haar heeft geholpen om te kunnen ontspullen, iets dat zij al langer wilde.  

Sharon maakt vandaag een bijzondere omelet: Oma Alie’s havermoutomelet met gemengde noten en kaas. Daarbij maakt ze een lekkere frisse salade met radijsjes.

Op de Utrechtse Heuvelrug ligt het Leersumse veld. Het is een natuurgebied in het zuidoosten van de provincie Utrecht. Het gebied tussen Leersum en de A12 bestaat uit bos, heide en een drietal vennen. Marieke stapt op de moutainbike en verkent het gebied gedeeltelijk vanaf de fiets.

BinnensteBuiten, maandag 17 februari om 18.45 uur op NPO 2.