BinnensteBuiten: wonen in een loft op Strijp-S, een Creoolse soep en Natuurderij Keuzersrande

Geboren en getogen in Eindhoven is Lex erg enthousiast als hij de kans krijgt om in een van de lofts te wonen op Strijp-S, het voormalige Philipsterrein. Het is een plek vol geschiedenis. Hij is docent bouwkunde en architect en het idee om in zo’n bijzonder pand te gaan wonen trekt hem erg aan. Lex moest even schakelen toen hij de ruimte zag. De loft is 45 vierkante meter, veel kleiner dan de 200 vierkante meter van zijn vorige huis. Dat vraag om een andere aanpak van ruimteverdeling. Zo is de ruimte minder benauwd gemaakt door een katrolsysteem van planten, dat hij makkelijk naar beneden en boven kan doen.

Sharon maakt vandaag een Creools gerecht: cassavesoep met gefrituurde kippenpootjes. Hiermee zet je een romige, krachtige soep op tafel!

In de uiterwaarden van de IJssel vlakbij Deventer ligt het biologische melkveebedrijf van Annette Harberink: Natuurderij Keizersrande. Haar doel is tot een perfecte harmonie te komen tussen landbouw, natuur, en waterbeheer. Zo heeft ze 65 Oudhollandse zeldzame Maas-Rijn-IJssel koeien rondlopen voor melk, kaas en vlees. Daarnaast zorgt ze, samen met haar koeien, voor het landschap. En dat betekent het onderhouden en vergroten van de biodiversiteit; het behouden van karakteristieke elementen zoals heggen en hagen; en het kaal en kort houden van de oevers, zodat de IJssel kan overstromen en de bewoners van Deventer toch droge voeten houden.

BinnensteBuiten, zaterdag 1 februari om 18.45 uur op NPO 2.