BinnensteBuiten: wonen in een oude basisschool, heggenvlechten en hete pepersaus

In Rotterdam kopen Michelle en Martijn in 2014 een kluswoning in de Bloklandschool, een oude basisschool uit 1910. Gedurende vijf jaar bouwen ze van twee klaslokalen, de leraressenkamer en een deel van een gang hun droomloft. De woning is helemaal ingericht met Nederlands vintage, een grote liefde van allebei. Martijns absolute eyecatcher is de slaapkamer in een soort zwevende skybox. Michelle is dol op de boom naast het bad!

Het is zweten in Moerkapelle voor chef-kok Leon Mazairac. Hier teelt Robert Kist in een kas maar liefst 50 verschillende soorten hete pepers. Zo even in je mond stoppen, gaat echt niet, dus maakt Robert er hete saus van. Leon durft het aan om te proeven en creëert er een pittig gerecht mee. 

Uitgerust met een bijltje, een zaagje en een knipschaar trekt Louis Dolmans, voorzitter van Stichting Natuurakkers er in het najaar op uit. Want zodra het herfst wordt, en de sapstromen afnemen is het er weer tijd voor: heggenvlechten. Van sleedoorn, meidoorn en bosroos tot cornoeille. Dolmans gaat verder waar hij vorig jaar gestopt is. Zijn doel: mooie dikke gevlochten heggen. Als voedsel en verstopplaats voor zijn geliefde vogels, die de besjes en zaden in steeds grotere getalen weten te vinden.

Binnenstebuiten, maandag 30 november om 18.45 uur op NPO 2.