BinnensteBuiten: wonen in een oude kleuterschool, bloemkoolsoep en Floralia Park in Oosterhout

In Alkmaar wonen Mique Huijbregts en Jan Wentink in een voormalige kleuterschool die ze zelf hebben verbouwd tot duurzame woning. Bij de verbouwing hebben ze veel materialen hergebruikt, die ze overal vandaag hebben gehaald. Ook zijn er nog diverse elementen in het pand te zien, die herinneren aan de oude kleuterschool. Mique is het meest trots op de lemen muren. Hierin heeft ze eigenhandig grote gaten geboetseerd om haar beelden in te zetten. Voor Jan is zijn zelfgebouwde serre het pronkstuk. Allebei hebben ze de 6-jarige verbouwing als een prachtig maakproces ervaren. En voelen ze zich bijzonder rijk met het resultaat, waar ze elke dag van genieten.

Soep en snack: Sharon maakt vandaag een heerlijke bloemkoolsoep met blauwe kaas én saucijzenbroodjes. Lekker en snel klaar!

Verscholen tussen de snelweg en een industrieterrein ligt het Floraliapark; een oase van rust en schoonheid. Begin jaren zeventig is de tuin aangelegd voor enthousiaste groenliefhebbers uit de naastgelegen nieuwbouwwijk. Anno 2020 is de plek een belangrijke ontmoetingsplaats voor vele vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tuinman Hans Stadhouders en beheerder Mark Graveleyn vertellen alles over hun lievelingspark dat op een mooie manier mensen verbindt.

Binnenstebuiten, maandag 7 december om 18.45 uur op NPO 2.