BinnensteBuiten: wonen op een oude scheepswerf, kombucha en een oevertuin

Van een graanpakhuis en een oude patrouilleboot naar de directiewoning van een oude scheepswerf op Prinseneiland. Wim en Josephine zijn verzot op boten, water en alles wat daarmee te maken heeft. Met pijn in het hart verkopen ze een aantal jaar geleden hun woonboot. Maar ze strijken neer op Prinseneiland, één van de mooiste plekjes in Amsterdam. Hier betrekken ze een statig pand dat toebehoorde aan de directeur van de scheepswerf. 

In 2015 besloot gymleraar Wesley zijn droom na te jagen. Hij pakte zijn spullen en maakte een wereldreis. Op een markt in Australië proeft hij voor het eerst kombucha. Dit gefermenteerde drankje ‘deed’ wat met hem. Eenmaal terug in Nederland volgde hij een cursus en brouwde na veel experimenteren zijn eigen botanische kombucha. Culinair schrijver Nadia Zerouali is bekend met het drankje en wil weten of de kombucha van Wesley anders dan anders is.

Het echtpaar van den Oever heeft in het Friese dorp De Blesse in de loop der jaren eigenhandig een prachtige tuin aangelegd; een paradijs voor mens én dier. Speciale aandacht krijgen de doorkijkjes zodat je op elke plek in de tuin weer aangenaam verrast wordt. Naast vijvers en beekjes zijn er kleurrijke borders en bijzonder bomen. Floris en Elly weten het zeker, uit hun “Oevertuin” willen ze nooit meer weg.

BinnensteBuiten, woensdag 30 september om 18.45 uur op NPO 2.